У Польщі повідомили, коли можуть підписати безпекову угоду з Україною

Читать на русском
Україна та Польща можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки ще до саміту НАТО, який відбудеться 9-11 липня.
Фото sb.by

Україна та Польща можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки ще до саміту НАТО, який відбудеться 9-11 липня.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

За його словами, Польща поінформувала союзників по НАТО про триваючі переговори з Україною щодо двосторонньої безпекової угоди. Й при цьому Сікорський висловив сподівання, що підписання документа відбудеться до липневого саміту НАТО у Вашингтоні.

Також стало відомо, що за підсумками переговорів глав МЗС в Празі вдалося наблизити вироблення важливих рішень, серед яких – посилення меседжу про майбутнє членство України в Альянсі та створення механізму фінансової підтримки оборони України в розмірі близько 40 мільярдів доларів на рік.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 31 травня перебуває з візитом у шведській столиці Стокгольмі, де бере участь у третьому саміті Україна – Північна Європа.

Сьогодні він підписав угоди про співпрацю у сфері безпеки та довгострокової підтримки з Норвегією, Швецією та Ісландією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: