США працюють над прискоренням поставок систем ППО Україні – Кулеба

Читать на русском
Україна та США співпрацюють на всіх рівнях, щоб якнайшвидше вирішити питання щодо доставки додаткових систем ППО Україні.
Фото: Getty Images

Команди президентів України та США працюють для якнайшвидшого вирішення питання щодо доставки додаткових систем Patriot в Україну.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі X.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Ми обговорили останні кроки, зроблені для забезпечення доставки додаткових систем Patriot в Україну. Команди президентів Зеленського та Байдена працюють на всіх рівнях для якнайшвидшого вирішення цього питання», – написав міністр.

Крім того, український дипломат привітав дозвіл США застосовувати американську зброю для ударів по території росії. За його словами, цей крок дозволить Україні краще захищатися від ворога.

«Я говорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, і привітав нещодавнє рішення США, яке дозволить Україні краще захищатися від російських атак. Це своєчасний крок у правильному напрямку», – наголосив Кулеба.

Також, як стверджує дипломат, розмова була зосереджена на підготовці до майбутнього Саміту миру у Швейцарії та Саміту НАТО у Вашингтоні.

Нагадаємо, Україна отримає ще одну систему ППО Patriot від Німеччини.

Також, як повідомила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, на глобальну ініціативу щодо посилення української протиповітряної оборони зараз зібрано майже мільярд євро.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський повідомив про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: