«Дуже сучасний літак»: у Повітряних силах прокоментували заяву Макрона про надання винищувачів Mirage

Читать на русском
Французькі винищувачі Mirage є сучасними літаками, але у пріоритеті для ЗСУ все одно залишається постачання американських F-16.
Фото: detector.media

Французькі винищувачі Mirage є сучасними літаками, але у пріоритеті для ЗСУ все одно залишається постачання американських F-16.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

F-16 для України: які країни та скільки винищувачів передадутьНа інфографіці – скільки винищувачів F-16 передадуть Україні Нідерланди, Бельгія, Норвегія та Данія, і чи можна їх буде використовувати для ударів по росії.

За його словами, зараз українські військові працюють «безпосередньо з тими силами та засобами, які є».

«Звичайно, ми розраховуємо на F-16. Це наш основний літак, який вже незабаром має прибути до України. Ми чекаємо, звичайно, і на ракети до нього, оскільки цей літак зараз є основним, і зможе ефективно виконувати поставлені бойові завдання. Загалом ми не виключаємо постачання в майбутньому й інших літаків та систем», – наголосив він.

Водночас літаки Mirage також можуть ефективно виконувати поставлені бойові завдання.

«Це можуть бути і повітряні та наземні удари. Звісно, ​​це дуже сучасний літак. Однак F-16 для нас є пріоритетним типом літаків», – резюмував він.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон у четвер, 6 червня, оголосив, що країна відправить в Україну літаки Mirage 2000. Він додав, що підготовку на цих літаках українці мають пройти до кінця року.

Раніше у Повітряних силах заявили, що в Україну почали повертатися перші фахівці, які завершили навчання з обслуговування винищувачів F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: