У Міноборони Чехії висловились щодо відправки інструкторів до України

Читать на русском
Чехія не буде відправляти своїх військових інструкторів до України, але може підготувати чотири тисячі українських бійців на своїй території.
Укрінформ

Чехія не буде відправляти своїх військових інструкторів до України, але може підготувати чотири тисячі українських бійців на своїй території.

Про це заявила міністерка оборони країни Яна Черночова.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

За її словами, минулого року Чехія уже підготувала 4 тисячі українських військових й цьогоріч погоджено підготовку такої самої кількості бійців. Однак відправляти інструкторів безпосередньо в Україну не планують.

Черночова додала, що такі країни як Франція розглядають можливість відправки інструкторів до України через свою віддаленість, оскільки транспортування військ не мало б логістичного сенсу. Та Чехія такої проблеми не має.

«Від словацько-українського кордону до нашої річки Лібава кілька сотень кілометрів. Тому я можу сказати за Чеську Республіку, що ми не плануємо і не планували нічого подібного на цей час», – додала міністерка.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Франція може сформувати коаліцію країн ЄС для підготовки українських військових. 7 червня президент Франції Еммануель Макрон підтвердив цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: