Удари ЗСУ по ППО рф можуть зробити Крим непридатним для окупаційної армії – ISW

Читать на русском
Удари ЗСУ по ворожих засобах протиповітряної оборони у тимчасово окупованому Криму, можуть зробити півострів непридатним для використання російською армією, як плацдарму.
Getty Image

Удари ЗСУ по ворожих засобах протиповітряної оборони у тимчасово окупованому Криму, можуть зробити півострів непридатним для використання російською армією, як плацдарму.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

ЗСУ вдарили по зенітних комплексах С-300 і С-400 в КримуУкраїнські військові успішно вдарили ракетами по російській ППО С-300 та С-400 у районі Джанкоя, Євпаторії та Чорноморського.

У дописі зауважили, що постійні українські удари по російських військових об'єктах в окупованому Криму змушують російських військових перекидати до півострова додаткові засоби ППО. Проте подальші українські удари можуть зробити півострів непридатним для використання його в якості плацдарму для загарбників.

Нещодавно начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповідав, що російські війська розмістили на півострові систему ППО С-500, яка є модернізованою версією ЗРК С-300. Раніше окупанти не використовували її у бойових діях.

Тим часом видання Forbes писало, що аеродром Бельбек в окупованому Криму стає пасткою виснаження для російської протиповітряної оборони після кількох успішних українських ударів.

«Нинішні зусилля України, спрямовані на посилення російської парасольки ППО в Криму, можуть призвести до того, що на півострів буде перекинуто більше російських засобів ППО, що зробить їх вразливими до подальших ударів з боку ЗСУ», – йдеться у дописі.

При цьому аналітики припускають, що Сили оборони України проводять організовані зусилля зі знищення російської протиповітряної оборони, що може дозволити ЗСУ більш ефективно використовувати пілотовану авіацію.

Нагадаємо, в ніч на 10 червня ЗСУ завдали успішних ударів по зенітному ракетному дивізіону росіян С-400 в районі Джанкоя, а також по дивізіону С-300 неподалік Чорноморського та Євпаторії.

Тоді як в ніч на 12 червня військові завдали нового ракетного удару по ворожих зенітних ракетних дивізіонах С-300 та С-400 на півострові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: