Стало відомо, скільки людей досі перебувають у Вовчанську, де точаться вуличні бої

Читать на русском
Кількість загиблих може сягнути кількох десятків. Багатоповерхова забудова міста майже повністю знищена.
фото: Главком

У Вовчанську залишаються близько 50 жителів, а кількість загиблих від обстрілів та убитих російськими військами може йти на десятки. Як і в попередні тижні, лінія фронту стабілізована по річці Вовча. У місті цілодобово точаться вуличні бої.

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляє в інтерв’ю Укрінформу.

Згідно з його словами, у Вовчанську цілодобово точаться вуличні бої, які йдуть «за кожну вулицю, за кожен будинок».

«Приблизно 50 людей там залишається ще. Якщо брати підконтрольну територію, там майже всі виїхали. Національна поліція проводить обхід будинків. Звичайно, що це робиться у повній взаємодії з нашими військовими. Більше занепокоєння є щодо території, яка під контролем окупаційних військ, оскільки там точно перебувають люди. І вони у вкрай тяжкому становищі та умовах. Тому що вчасно не захотіли виїжджати звідти з абсолютно різних причин. Зараз я на них зупинятися не буду. Повну інформацію матимемо лише після деокупації», - сказав Синєгубов.

На думку керівника області, кількість загиблих може сягнути кількох десятків. Багатоповерхова забудова міста майже повністю знищена, додав він.

«Знову ж таки, будемо мати чітку інформацію лише після звільнення. Однак, за нашими даними, це десятки людей – враховуючи ступінь руйнування міста, і те, що там залишалися люди. Відео військових з коптерів дають підстави так вважати», - зазначив начальник ОВА.

Нагадаємо, окупанти на тлі невдач у Вовчанську наростили ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу неподалік Борової.

Раніше стало відомо, що командир батальйону ОУН Микола Коханівський загинув у боях під Вовчанськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: