Ворог нарощує темпи наступу на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
У суботу, 22 червня, російські війська продовжують нарощувати темпи наступу на Покровському і Торецькому напрямках.
Генштаб ЗСУ

У суботу, 22 червня, російські війська продовжують нарощувати темпи наступу на Покровському і Торецькому напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Від початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 99. На Покровському та Торецькому напрямках ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій та українські захисники впевнено стримують натиск загарбників.

На Харківському напрямку росіяни намагаються атакувати біля Вовчанська, триває бій.

Від початку доби на Куп’янському напрямку війська рф вже 12 разів штурмували позиції українських захисників в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Андріївки, М’ясожарівки, Стельмахівки та Піщаного. Дев’ять спроб російських загарбників просунутися вперед були відбиті. Поблизу Стельмахівки та Синьківки продовжуються три бойових зіткнення.

На Лиманському напрямку росіяни вісім разів атакували підрозділи Сил оборони поблизу населених пунктів Терни та Невське.

На Сіверському напрямку ворог шукає слабкі місця в українській обороні. Сили оборони відбили вісім російських атак поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку війська рф намагаються потіснити українських захисників із займаних позицій поблизу Іванівського та Григорівки.

На Торецькому напрямку кількість російських штурмів збільшилась до 11. Сили оборони відбили п’ять штурмових дій загарбницького війська, шість атак ще продовжуються.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби загарбники здійснили вже 32 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Новопокровського.

Тривають бої також на Курахівському напрямку. За підтримки авіації росіяни, зокрема, атакують поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку російські війська здійснили шість безуспішних спроб вклинитись в українську оборону поблизу Старомайорського, Урожайного та Водяного.

На Оріхівському напрямку чотири штурмові дії рф зазнали невдачі в районі Роботиного, Малої Токмачки та Кам’янського, ще одне боєзіткнення – триває.

На Придніпровському напрямку успіху не мали дві атаки російських солдатів в районі Кринок.

Нагадаємо, деякі російські підрозділи, які наступали на Вовчанськ у Харківській області, виводять на доукомплектування через втрату боєздатності.

Прикордонний Вовчанськ у Харківській області за останній місяць перетворився на суцільні руїни. Військові показали, як виглядає місто після жорстоких боїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: