У Південній Кореї назвали умову, за якої скасують будь-які обмеження щодо допомоги Україні

Читать на русском
Південна Корея скасує будь-які обмеження на допомогу Україні, якщо росія надасть КНДР високоточну зброю.
Getty Image

Південна Корея скасує будь-які обмеження на допомогу Україні, якщо росія надасть КНДР високоточну зброю.

Про це заявив начальник управління нацбезпеки адміністрації президента Південної Кореї Чан Хо Чжин.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

Зокрема, він наголосив, що рішення Сеула про надання зброї Україні залежить від того, як розвиватиметься військова співпраця росії з Північною Кореєю.

«Я хотів би підкреслити, що все залежить від того, що зробить росія. Чи залишиться для нас лінія, якщо Росія передасть високоточну зброю Північній Кореї?», – сказав Чан Хо Чжин.

Начальник управління нацбезпеки адміністрації президента КНДР зазначив, якщо росіяни хочуть відновити і просунути корейсько-російські відносини вперед, то російська сторона повинна добре подумати.

Нагадаємо, 19 червня під час візиту володимира путіна до Пхеньяну росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає надання взаємної допомоги у разі агресії проти одного з учасників.

Після цього влада Південної Кореї заявила, що планує переглянути питання постачання зброї в Україну. Раніше країна надсилала лише нелетальну допомогу.

Серед озброєння, яке може бути надано Україні, Південна Корея розглядає 155 мм артилерійські снаряди, а також системи протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: