Біля кордону затримали «кортеж» з рекордною кількістю порушників

Читать на русском
Незаконно перетнути кордон намагалися 47 чоловіків з Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.
фото ДПСУ

Українські прикордонники на Одещині зупинили чотири мікроавтобуси, в яких майже півсотні чоловіків намагалися незаконно перетнути державний кордон.

Про це повідомила ДПСУ у вівторок, 25 червня.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Так званий кортеж був разом із позашляховиком з водієм та пасажиром.

Фігуранти кримінальної справи намагалися доставити на державний кордон 47 чоловіків призовного віку із Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.

Послуга такої переправки через кордон коштувала від 5 тисяч до 18,5 тисячі доларів з однієї людини.

Гроші організаторам перераховувалися на різні криптогаманці.

«Деякі довірливі користувачі послуг платили відразу, а деякі встигли заплатити аванс у половину вартості заявленої суми. При цьому жодних гарантій від незаконних перевізників вони не мали», - йдеться у повідомленні.

Чоловіки їхали мікроавтобусами на матрацах, прямо на підлозі, близько 100 км, оскільки машини не були пристосовані для перевезення.

Тривають слідчі дії, транспортні засоби вилучено.

Організатору та посібникам вручено підозри за фактом скоєння ними злочину, відповідальність за яке передбачено ст. 332 КК України.

На порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення щодо 204-1 КУпАП, справи передано до суду.

Нагадаємо, у червні на виїзді з Одеської області також затримали фуру із десятками «туристів». Окрім цього, порушників регулярно ловлять біля річки Тиса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: