Зеленський висловився щодо майбутнього Білорусі в ЄС

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вважає, що Білорусь у майбутньому могла б стати членом Європейського Союзу.
president.gov.ua

Кожна європейська нація, яка поділяє спільні європейські цінності, має бути частиною Європи. Це стосується України та Молдови. А пізніше список може поповнити Грузія та Білорусь.

Про це Зеленський заявив, виступаючи на саміті глав Європейського Союзу у Брюсселі у четвер, 27 червня.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«Я переконаний, що кожна європейська нація, яка поділяє спільні європейські цінності, має бути частиною європейської родини. Це стосується і України, і Молдови та народів балканських країн. Настане час і для Грузії, і я переконаний, що будуть рішення і для Білорусі, адже це також європейський народ, який має бути частиною об'єднаної Європи», – заявив Зеленський.

Він додав, що Україна вже провела першу міжурядову конференцію з ЄС та сподівається, що наступні кроки не відкладатимуться.

Нагадаємо, 25 червня Європейський Союз розпочав офіційні переговори щодо вступу України та Молдови до ЄС. При цьому в ЄС заявили, що переговори щодо членства України будуть вимогливими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: