США передадуть Україні ракети HAWK у новому пакеті допомоги – Reuters

Читать на русском
США передадуть Україні зброю та боєприпасів на суму 150 мільйонів доларів. Пакет включатиме ракети-перехоплювачі HAWK та артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів.
Фото: mil.in.ua

Сполучені Штати нададуть Україні зброю та боєприпаси на суму 150 мільйонів доларів, у тому числі ракети-перехоплювачі HAWK та артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів.

Про це двоє американських чиновників заявили у п’ятницю, передає Reuters.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Очікується, що пакет допомоги у сфері зброї буде оприлюднено в понеділок, 1 липня. Таким чином адміністрація Байдена реагує на переконливі прохання України про підтримку протиповітряної оборони, оскільки росія протягом останніх тижнів завдавала масштабних ударів по українських енергетичних об'єктах.

США почали постачати в Україну ракети-перехоплювачі HAWK у 2022 році як модернізацію зенітно-ракетних комплексів Stinger.

Окрім перехоплювачів HAWK та артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів, пакет включатиме інші боєприпаси та обладнання для підтримки потреб оборони України.

Зазначають також, що з 2022 року США надали Україні понад 50 мільярдів доларів військової допомоги.

Нагадаємо, 7 червня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні допомоги на 225 млн доларів. Україна, серед іншого, отримала ракети для систем ППО HAWK, ракети до комплексів Stinger, боєприпаси для HIMARS, а також 155-мм гаубиці та партію артилерійських снарядів калібру 155-мм та 105-мм.

Також повідомлялося, що США виділили Україні 1,5 млрд доларів на енергетику та гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: