Північна Корея поки не оголошувала про плани відправити військових на війну проти України – ЗМІ

Читать на русском
Північна Корея поки що не оголошувала про відправку військ для підтримки російської агресії проти України, незважаючи на повідомлення деяких ЗМІ.
Фото: AP

Північна Корея поки що не оголошувала, що направить війська для підтримки війни росії проти України, незважаючи на те, що про це повідомили кілька видань.

Про це пише NK News.

Раніше Daily Express, Kyiv Post та інші видання повідомили, що Північна Корея нібито збирається відправити інженерів до окупованого Донбасу для його відновлення.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

Інформація з'явилася після того, як володимир путін і Кім Чен Ин підписали договір про взаємну оборону. Хоча можливість відправлення військ не можна повністю виключити, ні Північна Корея, ні росія поки що не робили подібних заяв, наголошує NK News.

Вперше чутки про ймовірний прямий вступ КНДР у війну виникли в репортажі південнокорейської телекомпанії TV Chosun. Там цитувалася анонімна заява південнокорейського урядовця про те, що Пхеньян планує направити військових інженерів до окупованої Донецької області.

За його словами, КНДР нібито має намір розгорнути елітний інженерний корпус, щоб залучити до країни іноземну валюту під прикриттям будівельних фірм.

Згодом агентство Reuters згадало заяву телеканалу як довідкову інформацію.

Пізніше заступник голови Центральної військової ради Пак Чон Чон підтвердив, що Північна Корея підтримує війну росії проти України, але не говорив про відправку військ.

Під час брифінгу в Пентагоні один із журналістів запитував представника відомства Пета Райдера про відправку військ КНДР в Україну як про підтверджений факт. Райдер відповів, що будь-які північнокорейські війська, розгорнуті в Україні, будуть просто «гарматним м'ясом у незаконній війні».

Той самий журналіст повторив це питання під час пресбрифінгу Держдепартаменту, але представник Метью Міллер заявив, що не бачив подібних повідомлень.

Тим часом, деякі ЗМІ підхопили заяви Райдера і повторили неправильну заяву про розгортання військ КНДР. Але, наголошує NK News, це просто чутки.

Нагадаємо, на думку експертів, нова угода між росією та Північною Кореєю, ймовірно, не гарантує автоматичного зобов'язання щодо розгортання військ для захисту один одного. Але вона дозволяє Москві та Пхеньяну виправдати угоди зі зброєю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: