Тищенко тривалий час їздив з перевірками від неіснуючої ТСК – ЧЕСНО

Читать на русском
Микола Тищенко протягом року нардеп регулярно писав про викриття колцентрів та ботоферм у різних містах в рамках роботи давно не працюючої ТСК з вирубки лісів.
фото Микола Тищенко, Facebook

Народний депутат Микола Тищенко їздив з перевірками до різних установ в рамках роботи ТСК з вирубування лісів навіть після припинення її діяльності.

Про це йдеться у матеріалі руху ЧЕСНО.

Нардепу Тищенку обрали запобіжний західПечерський райсуд Києва обрав запобіжний захід нардепу Миколі Тищенку у справі про незаконне позбавлення волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Повідомляється, що у жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) «Нацресурс», яка згідно з документами мала розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції.

У рамках цієї ТСК Тищенко звітував, як проводить виїзні засідання, перевіряє лісгоспи та розслідує незаконне вирубування лісів. Він навіть виготовив спеціальну уніформу для своєї ТСК.

«Проте на початку травня 2023 року Верховна рада не затвердила проміжний звіт лісової комісії, і вона припинила свою діяльність. Втім, і після цього Тищенко продовжував їздити з перевірками до різних установ, прикриваючись ТСК, про що активно інформував у своїх соцмережах», – сказано у повідомленні.

ЧЕСНО нагадали, що члени ТСК, пред'явивши посвідчення нардепа, і за дорученням комісії можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їх форми власності та режиму секретності.

«Але Тищенко робив це вже не будучи офіційно членом жодної комісії», – йдеться у матеріалі.

Так, у липні минулого року нардеп повідомив, що разом із Нацполіцією викрив ботоферму в одному з київських офісів. Тищенко стверджував, що цю інформацію він дізнався зі звернень громадян до ТСК «Нацресурс».

Також повідомляється, що протягом року нардеп регулярно писав про викриття колцентрів та ботоферм у різних містах України в рамках роботи давно не працюючої ТСК з вирубки лісів. Більше того, прикриваючись ТСК, Тищенко повідомляв також про перевірки об'єктів інфраструктури.

Нагадаємо, у червні Тищенко потрапив у гучний скандал в Дніпрі за участю військового. Депутату повідомили про підозру, а пізніше Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Тищенку у справі про незаконне позбавлення волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.

У січні 2023 року Миколу Тищенка виключили з фракції «Слуга народу» через його скандальне «відрядження». А в 2021 році, незважаючи на посилений карантин, він організував вечірку в готелі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: