У КНДР заявили про успішне випробування нової балістичної ракети – подробиці

Читать на русском
Північна Корея заявила, що провела випробування нової тактичної балістичної ракети, здатної нести надвелику боєголовку.
Ілюстративне фотоtsn.ua

Північна Корея заявила, що напередодні провела успішне випробування нової тактичної балістичної ракети «Hwasongpho-11Da-4.5», здатної нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тонни.

Про це повідомляє Yonhap, з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Північна Корея заявила у вівторок, 2 липня, що провела випробування нової тактичної балістичної ракети, здатної нести «надвелику» боєголовку.

Зазначається, що тестовий вогонь у понеділок мав на меті перевірити стабільність польоту та точність влучення на максимальній дальності 500 кілометрів і мінімальній дальності 90 кілометрів.

Як додається, в липні КНДР проведе ще одне випробування цієї ракети, аби знову перевірити її льотно-технічні характеристики, точність ураження та потужність вибуху надвеликої боєголовки на середній дальності 250 км.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї JCS у понеділок зафіксував пуски двох балістичних ракет із західного регіону КНДР у північно-східному напрямку в бік Японського моря.

Одна з них пролетіла близько 600 кілометрів і впала в море, але інша подолала лише близько 120 км і зникла з радарів, через що в JCS припустили, що друга ракета зазнала невдачі й могла вибухнути в повітрі.

Нагадаємо, у неділю, 30 червня, військові Північної Кореї також провели запуск балістичної ракети у східному напрямку.

Також стало відомо, що Північна Корея могла протягом півроку передати росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів для війни в Україні. З серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до росії прибуло понад 74 тисяч тонн вибухівки.

А нещодавно росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає надання взаємної допомоги «у разі агресії» проти одного з учасників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: