Омбудсмен відреагував на грубе затримання чоловіка у Чернівцях та доставку до ТЦК

Читать на русском
Дмитро Лубінець закликав розслідувати факт порушення чернівецькими поліцейськими прав та свобод людини, яку було грубо затримано.
t.me/dmytro_lubinetzs

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівництва Нацполіції та ДБР. Він закликав розслідувати факт порушення чернівецькими поліцейськими прав та свобод людини. Відео грубого затримання чоловіка з'явилося у мережі.

Свій коментар омбудсмен оприлюднив у Telegram.

Повноваження ТЦК можуть скоротити через постійні скандали – нардепВерховна Рада хоче скоротити повноваження ТЦК через постійні скандали. Нардеп зазначає, що планується передати функції ТЦК цивільним органам.

«До мене звернувся громадянин щодо неправомірних дій працівників патрульної поліції міста Чернівці. За словами заявника, поліцейські незаконно його затримали, побили та доставили до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік поскаржився і на те, що працівники поліції не забезпечили його право на юридичну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Омбудсмен опублікував відео, на якому, попередньо, зафіксовано порушення.

На відео видно, як чоловіка кинули на землю, одягли йому на руки кайданки та посадили у службовий автомобіль.

«При цьому чоловік будь-якого опору працівникам поліції не чинив, а намагався з’ясувати підстави його затримання», – додав Лубінець.

Чернівці,незаконні дії поліції,та побиття.Сергій

Нагадаємо, у Ворохті між місцевими та ТЦК сталася сутичка через блокпост на в'їзді до міста. Поліція відкрила два кримінальні провадження через конфлікт у Ворохті.

Раніше повідомлялося, що у Луцьку на співробітників ТЦК напали з газовим балончиком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: