Українців попередили про екстремальну спеку наступного тижня

Читать на русском
Температура в деяких областях України наступного тижня сягатиме 41 градуса. Аномальна спека пов'язана з поширенням тропічного повітря із північних районів Африки.
india.indiatimes.com

В Україні вже наступного тижня очікується екстремальна спека. Так, у південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях 11-15 липня температура сягатиме 40-41°С.

Про це попередили в Укргідрометцентрі.

Кліматологи вважають, що глобальна температура у цьому столітті підніметься щонайменше на 2,5°C – GuardianБільшість провідних учених-кліматологів очікують, що в цьому столітті глобальна температура підніметься як мінімум на 2,5°C . Це перевищить узгоджений на міжнародному рівні цільовий показник у півтора градуси.

В інших регіонах, прогнозують синоптики, 35-38°С.

«40-41° – близько до абсолютних максимумів температури, зафіксованих в Україні за всю історію спостережень. Погодні умови можуть негативно впливати на самопочуття людей! Будьте обережні, по можливості не виходьте на вулицю та пийте більше води», – рекомендували українцям.

Така спека, пояснили синоптики, пов'язана із поширенням на територію України тропічного повітря із північних районів Африки.

Нагадаємо, станом на 1 липня Україна була однією з найспекотніших країн Європи.

Загалом у всьому світі 2023 рік був найтеплішим за всю історію спостережень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: