Кабмін спростив процедуру формування повісток: що змінилося

Читать на русском
Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає зменшення паперового навантаження на ТЦК та спрощення процесу друку повісток.
Фото: Getty Images

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачає зменшення паперового навантаження на ТЦК та спрощення процесу друку повісток.

Про це повідомило міністерство оборони у Telegram.

У Мін'юсті пояснили, як військовозобов'язаному дізнатися про наявність штрафу від ТЦКВійськовозобов'язані українці можуть перевірити інформацію про наявність адміністративного провадження та штрафу від ТЦК та СП в онлайн-режимі.

Тепер представники військкоматів зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

«Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та роздрукувати за допомогою реєстру Оберіг. Також оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису», – пояснили у Міноборони.

Там вважають, що такі нововведення дозволять підвищити ефективність ТЦК.

У відомстві також нагадали, що згідно з новим законодавством повістки можуть вручати як особисто в руки військовозобов'язаному, так і відправляти поштою.

У травні Кабмін дозволив ТЦК вручати повістки у цілодобовому режимі. Також повідомлялося, що уряд скасував норму, яка дозволяє жінкам-медикам працевлаштовуватися без урахування ТЦК.

Раніше у Міноборони відповіли, що робити, якщо у ТЦК відмовилися приймати електронний військовий квиток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: