Стефанішина розповіла, скільки українських жінок воює на фронті

Читать на русском
Понад десять тисяч жінок виконують бойові завдання на лінії фронту, даючи відсіч російському агресору.
radiosvoboda.org

Все більше жінок йдуть служити до Сил оборони. Наразі понад десять тисяч жінок виконують бойові завдання на лінії фронту.

Про це заявила у Facebook віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина за результатами участі у панельній дискусії «Жінки, мир, безпека: роль жінок-лідерок» у рамках Громадського форуму НАТО.

Україна має намір провести великий обмін жінок-військовополонених – ЛубінецьУкраїна планує провести великий обмін, за підсумками якого додому повернуться жінки-військовополонені. Про це повідомив омбудсман Лубінець.

«Українці протистоять російській агресії як єдиний народ, і жінки та чоловіки. Дедалі більше жінок служить у Силах оборони, і зараз понад десять тисяч жінок виконують бойові завдання на лінії фронту», – написала міністерка.

Окремо урядовиця наголосила, що роль жінок також надзвичайно важлива і у відновленні нашої країни.

Нагадаємо, Military Media Center повідомляв, що у складі Збройних сил України станом на початок 2024 року було 62 тисячі жінок. З них 45 587 – військовослужбовці, це на 2108 більше, ніж у жовтні минулого року.

У Міноборони розповідали, як часто жінки звертаються до центрів рекрутингу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: