Іран і росія продовжують демонструвати бажання поглиблювати співпрацю – ISW

Читать на русском
Росія та Іран продовжують демонструвати свою прихильність до поглиблення двосторонніх відносин і багатосторонньої співпраці.
фото АР

Росія та Іран продовжують демонструвати свою прихильність до поглиблення двосторонніх відносин і багатосторонньої співпраці.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Відзначимо, що новообраний президент Ірану Масуд Пезешкіан опублікував статтю в якій похвалив Китайську Народну Республіку і рф за «підтримку Ірану в складні часи». Він заявив, що Москва є цінним стратегічним союзником і сусідом Ірану, і що його уряд залишатиметься відданим розширенню і наданню пріоритетів двосторонньому і багатосторонньому співробітництву з рф.

При цьому президент додав, що Іран нібито прагне миру між росією і Україною і готовий підтримувати ініціативи, спрямовані на досягнення миру.

Водночас посол росії в Ірані Олексій Дєдов заявив, що Москва буде продовжувати той самий стратегічний курс з Іраном під керівництвом Пезешкіана, який проводила за часів покійного президента Ірану Ібрагіма Раїсі. За його словами, росія та Іран підпишуть угоду про всеосяжне стратегічне партнерство в «осяжному майбутньому», але не надав конкретних термінів.

Нагадаємо, нещодавні супутникові зображення показують значне розширення двох ключових іранських об’єктів для виготовлення балістичних ракет. За оцінками двох американських дослідників, вони призначені для збільшення виробництва зброї, яку постачатимуть рф.

Нещодавно представник Головного управління розвідки Андрій Юсов прокоментував дані про ймовірне військове співробітництво країни-агресора Росії з іншими країнами, зокрема з КНДР, Іраном та Китаєм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: