Міноборони запровадило 4 рівні надання домедичної допомоги військовим

Читать на русском
В Міноборони завтердили обсяги надання домедичної допомоги для військовослужбовців. Документ опрацьовано з Генштабом та представниками Сил оборони та безпеки.
Фото: medialt.clinic

Міністерство оборони затвердило обсяги надання домедичної допомоги для різних рівнів підготовки військовослужбовців та співробітників Сил оборони та безпеки.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

Тактична медицина: яких змін чекає українське суспільствоЗеленський змінив керівника Медичними силами ЗСУ. Вирішення яких проблем чекають від нового командувача та про які зміни просять волонтери.

Документ визначає поділ домедичної допомоги на чотири рівні та встановлює перелік навичок та інтервенцій, які використовуються військовослужбовцями для надання допомоги постраждалим. Також міститься перелік лікарських засобів, що застосовуються для надання допомоги постраждалим.

«Встановлення обсягів домедичної допомоги – це вкрай важливий крок, якому передувала велика робота із західними партнерами, бойовими медиками та представниками профільних громадських організацій. Документ опрацьовано з Генштабом, представниками видів, окремих родів військ (сил), а також інших складових Сил оборони та безпеки. Наразі маємо систему, яка акумулює найкращий досвід України та країн НАТО. Це дозволить зберегти життя та здоров’я наших захисників на фронті та підвищити якість підготовки з тактичної медицини», - наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Зазначені обсяги визначають об’єм домедичної допомоги, яку надають військовослужбовці та співробітники сил безпеки і оборони під час ведення бойових дій, виконання бойових та спеціальних завдань, здійснення заходів з національної безпеки та оборони, а також підготовки складових Сил безпеки і оборони до застосування за призначенням.

Нагадаємо, у період з 18 травня по 16 липня майже 4,7 млн ​​військовозобов'язаних оновили свої облікові дані, як того вимагало нове законодавство про мобілізацію.

Також нещодавно Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає скасування відповідальності за перше самовільне залишення частини чи дезертирство військових. Після повернення до частини їм буде поновлено усі виплати та забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: