Білий дім зробив нову заяву щодо ударів України по території рф

Читать на русском
Радник президента США з питань нацбезпеки наголосив, що тепер позиція Байдена полягає в тому що обставини змінюються.
Фото: prousa.info

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що не має однозначної відповіді, чи дозволить Вашингтон використовувати Києву американську зброю для більш глибших ударів по території країни-агресора.

Про це повідомляє Голос Америки, з посиланням на його заяву під час конференції в Аспенівському Інституті.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Це питання ставили президенту на пресконференції після саміту НАТО, і він, по суті, сказав, що ми постійно дивимось на ситуацію: що потрібно Україні, що ми можемо запропонувати, і відповідно робимо свої судження. І зі зміною війни в Україні змінюється наша підтримка, розвиваються можливості, які ми надаємо, змінюються параметри, які ми їм встановлюємо. Тож я не можу дати однозначної відповіді на це питання щодо майбутнього», – сказав Салліван.

Водночас представник Білого дому наголосив, що тепер позиція Байдена полягає в тому що обставини змінюються. Тож він дозволив наданою Україні зброєю, завдавати удари по території країни-агресора поблизу кордону, коли росія розпочала другий наступ у напрямку Харкова.

Однак поки що політика Байдена щодо далеких ударів по російський території не змінилася.

При цьому, Салліван зазначив, що Сполучені Штати зі своїм озброєнням є «критично важливими для цієї війни», та додав, що не знає, якою буде політика ймовірної нової адміністрації.

Він наголосив, що очікуваний перехід координації збройної підтримки України від США до НАТО забезпечить сталість постачання українських військ при будь-якій адміністрації Білого дому.

Як відомо, США не дозволяють Україні бити далекобійною зброєю вглиб росії, оскільки в такому разі війна може поширитися на інші країни.

Нагадаємо, у Зеленського сподіваються отримати дозвіл США бити вглиб росії найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що США не забороняли завдавати ударів по російських НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: