Стефанішина спрогнозувала терміни відкриття перших переговорних кластерів з ЄС

Читать на русском
Ольга Стефанішина припускає відкриття перших переговорних кластерів з ЄС на початку 2025 року.
фото ТСН.ua

Відкриття перших переговорних кластерів у рамках переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу може відбутися на початку 2025 року.

Таку думку висловила віцепрем'єр-міністерка із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у понеділок у Києві, пише Інтерфакс-Україна.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«Початок 2025 року – відкриття перших переговорних кластерів – це однозначне рішення, до якого ми йдемо», – сказала вона.

Віце-прем'єрка зазначила, що Україна пройшла вже кілька раундів загальних оцінок, а фактичний переговорний процес розпочався з блоку державних закупівель, і зможе продовжитись, коли Україна надасть дорожні карти щодо реформи державного управління та реформи у сфері верховенства права.

«Без цих основоположних стратегічних документів ми не можемо розпочати процес, тому всю увагу ми зосереджуємо на цих напрямках», – пояснила Стефанішина.

Вона також зазначила, що вже були заяви президента Європейської ради, що до 2030 року ще вісім країн приєднаються до ЄС.

Нагадаємо, 25 червня глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Європейський Союз починає переговори про вступ України та Молдови. У ЄС заявили, що переговори про членство України будуть вимогливими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: