У ЄС хотіли перенести зустріч глав МЗС з Будапешта до Львова, але Угорщина виступила проти – ЗМІ

Читать на русском
Польща хотіла перенести неформальну зустріч глав МЗС із Будапешта до Львова, проте пропозиція була заблокована представниками Угорщини.
Фото: expresso.pt

Польща хотіла перенести неформальну зустріч міністрів закордонних справ із Будапешта до Львова, проте пропозиція була заблокована представниками Угорщини.

Про це повідомляє RMF24.

Поїздка Орбана до Москви суперечить договорам Євросоюзу – FTДипломатичні контакти Орбана та путіна порушують договори Євросоюзу. Деякі члени блоку також вважають, що прем’єр Угорщини зловжив статусом голови Ради ЄС.

Зазначається, що багато країн ЄС мають намір бойкотувати зустріч міністрів, якщо вона проходитиме у Будапешті. Таким чином політики хочуть продемонструвати солідарність з Україною на тлі візитів прем'єра Угорщини Віктора Орбана до росії та Китаю.

Спочатку єврочиновники пропонували перенести зустріч до Брюсселя та зробити її офіційною. Але Будапешт відхилив цю ідею.

А у понеділок, 22 липня, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський висунув компромісне рішення – він запропонував провести засідання 28 та 29 серпня у Львові. Угорщина і цього разу виступила проти.

Тепер рішення про місце проведення довірили приймати голові європейської дипломатії Жозепу Боррелю.

Нагадаємо, нещодавно Європарламент схвалив резолюцію на підтримку України, в якій, зокрема, засудив візит Орбана до Москви.

Водночас керівництво Європейського Союзу не зможе позбавити Угорщину головування у блоці, незважаючи на те, що довіра до прем'єра країни Віктора Орбана «упала до нуля» після його візиту до Москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: