У «Резерв+» з'явилася спецпозначка про оновлення даних: у Міноборони пояснили, для чого вона потрібна

Читать на русском

У частини військовозобов'язаних з'явилася спеціальна позначка у додатку Резерв+, яка підтверджує факт оновлення даних.
Фото: РБК-Україна

У частини військовозобов'язаних з'явилася спеціальна позначка у додатку «Резерв+», що підтверджує факт оновлення даних.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко у коментарі LIGA.net.

Стало відомо, скільки всього українців можна забронювати від мобілізаціїВ Україні для забезпечення військових потреб можна забронювати близько 1,2 млн українців. Але більше половини з цього числа вже отримали відстрочку.

За її словами, така позначка має з'явитися у всіх чоловіків, які оновили свої дані у встановлені законодавством терміни, тобто до 17 липня. Для її отримання потрібно встановити останню версію програми.

Після цього треба зайти в додаток, натиснути на три точки поряд з ім'ям військовозобов'язаного та клікнути на «Оновити документ». Під написом «військово-обліковий документ» з'явиться галочка та напис «Дані уточнено вчасно».

Чиновниця пояснила, що це допоможе у ситуаціях, коли, наприклад, громадянин оновив дані у центрі надання адміністративних послуг, а вже після 16 липня завантажив «Резерв+» і міг знову оновити чи уточнити дані.

«Ця позначка виконує кілька функцій. І громадянин може бути спокійнішим, що він точно вчасно оновив дані, і ТЦК і поліція можуть відразу бачити цю позначку», – сказала Чорногоренко.

Нагадаємо, згідно з новим законодавством, всі військовозобов'язані повинні були оновити свої облікові дані протягом 60 днів, щоб уникнути штрафів. За даними Міноборони, за цей час дані оновили майже 4,7 млн людей.

При цьому нещодавно у Раді розповіли, що процес проігнорували щонайменше 6 мільйонів військовозобов'язаних чоловіків. Тепер їм усім загрожують штрафи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: