Підозрюваного у вбивстві Фаріон перевіряють на причетність до неонацистського руху з центром в рф

Читать на русском
СБУ перевіряє, чи має зв'язок підозрюваний з центром неонацистів в рф та якими були його мотиви вбивства Фаріон.
скрін з відео

Правоохоронці перевіряють підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон на причетність до неонацистського руху, центр якого знаходиться в рф.

Про це повідомив перший заступник голови СБУ Сергій Андрущенко під час брифінгу у п'ятницю, 26 липня.

Глава МВС розкрив, хто міг стати наступною жертвою підозрюваного у вбивстві ФаріонНаступною жертвою підозрюваного у вбивстві Фаріон міг би стати нардеп Максим Бужанський. Про це заявили у МВС після аналізу пошукових запитів затриманого.

«Ми перевіряємо його причетність до неонацистського руху, центр якого перебуває в країні-агресорці, його зв'язки на території України та мотиви скоєння цього злочину. Це або релігійна ворожість, або національна», – сказав Андрущенко.

За його словами, також перевіряються його зв'язки за кордоном, і одна з версій - це причетність спецслужб рф до організації зазначеного злочину.

У свою чергу глава МВС Ігор Клименко додав, що свідки неодноразово бачили підозрюваного у вбивстві Фаріон у дворі і навіть спілкувалися з ним, але ніхто не звернувся до поліції.

«Ніхто не звернувся до правоохоронних органів, фіксуючи цю людину тривалий час на майданчику у мікрорайоні. Свідки нам кажуть, що це внутрішньо переміщена особа, яких багато, але ця людина виділялася. І його яскравий одяг бачили десятки свідків, а дехто навіть із ним спілкувався», – розповів міністр.

БРИФІНГ ІГОРЯ КЛИМЕНКА: Затримання підозрюваного у вбивствіМВС УКРАЇНИ

Нагадаємо, сьогодні правоохоронці повідомили про підозру в умисному вбивстві Ірини Фаріон 18-річному громадянину, якого напередодні затримали у Дніпрі. Сьогодні, як очікується, йому оберуть запобіжний захід. Засідання розпочнеться після 16 години.

У колишню депутатку Ірину Фаріон стріляли увечері 19 липня біля її будинку у Львові. Вона отримала поранення в голову і померла у лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: