Правоохоронці розповіли нові деталі вбивства Фаріон

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про підозру у вбивстві Фаріон затриманому у Дніпрі. Сьогодні йому оберуть запобіжний захід.
Фото: Офіс генпрокурора

Правоохоронці повідомили про підозру в умисному вбивстві Ірини Фаріон 18-річному громадянину, якого напередодні затримали у Дніпрі.

Про це сьогодні на брифінгу у Львові повідомив заступник генерального прокурора Антон Войтенко.

Глава МВС розповів, як шукали підозрюваного у вбивстві ФаріонПоліція відстежила пересування хлопця, як він переодягався, змінював ходу та маршрути. Він тричі міняв місце проживання.

Підозра узгоджена за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство. Галицький суд Львова сьогодні о 13 годині обиратиме йому запобіжний захід – прокурори проситимуть про арешт без права застави.

За даними слідства, підозрюваний приїхав із Дніпра до Львова 9 липня та орендував житло через Booking. Після цього він ще двічі змінював місце проживання у місті – 14 та 19 липня.

У Львові на «Новій пошті» він отримав речі, які використав для конспірації, зокрема окуляри та панаму.

У день вбивства підозрюваний кілька годин чекав на Фаріон біля її будинку. Вона вийшла з дому і чекала на таксі, в цей момент підозрюваний підійшов до неї і з дистанції не більше двох метрів вистрілив. Правоохоронці наголосили, що сам момент вбивства камера відеоспостереження зафіксувати не змогла.

Після вбивства підозрюваний втік із місця злочину. Зі Львова назад до Дніпра він виїхав 21 липня – це зафіксували камери спостереження.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що на місці злочину знайшли гільзу від спортивної кулі. «Куля 9 на 18. Гільза спортивна. Ми знаємо, що патрони надходили до України у 2017-2018 роках у кількості мільйонів штук. Специфічна куля, не бойова», – сказав він і припустив, що зброя могла бути куплена на чорному ринку. Саму зброю не знайшли.

БРИФІНГ ІГОРЯ КЛИМЕНКА: Затримання підозрюваного у вбивствіМВС УКРАЇНИ

Нагадаємо, у колишню нардепку Ірину Фаріон стріляли ввечері 19 липня біля її будинку у Львові. Вона отримала поранення в голову і померла в лікарні того ж вечора.

Вчора у Дніпрі за підозрою у її вбивстві було затримано 18-річного хлопця. Правоохоронці розглядають усі версії вбивства, включаючи ту, що має російський слід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: