У Міненерго заявили, що Україна готова вирішувати питання транзиту нафти зі Словаччиною

Читать на русском
Україна готова вирішувати питання транзиту російської нафти зі Словаччиною відповідно до Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Фото: Укртранснафта

Україна готова вирішувати питання транзиту російської нафти зі Словаччиною відповідно до Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це повідомив заступник міністра енергетики України Роман Андарак у коментарі Reuters.

Як Європейський Союз торгує з росією під час війни в УкраїніНа інфографіці – як пандемія та повномасштабна війна в Україні позначилися на торгівлі між країнами Євросоюзу та росією.

За його словами, Київ організує консультації, щойно Словаччина задіє механізм, прописаний в Угоді про асоціацію.

«На сьогодні вона цього не зробила», – сказав Андарак, додавши, що Україна «гарантує безперебійний транзит нафти» для всіх компаній, які не підпадають під санкції.

Чиновник додав, що транзит нафти інших російських постачальників не переривався і Україна продовжує залишатися надійним партнером ЄС у цій сфері.

Нагадаємо, минулого тижня Словаччина та Угорщина заявили, що Україна зупинила транзит нафти «Лукойлу». Російська компанія ще з 2018 року перебувала під санкціями України, але наразі вони поширилися і на транзит. Через це уряди Угорщини та Словаччини вважають, що Україна порушила Угоду про асоціацію з ЄС.

Прем'єр-міністр Словаччини заявив, що країна зупинить постачання дизпалива до України, якщо Київ не розблокує транзит нафти.

При цьому, за даними ЗМІ, ЄС не підтримав Угорщину та Словаччину у питанні транзиту російської нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: