Президент Словаччини пригрозив Україні «заходами у відповідь» через заборону транзиту нафти з рф

Читать на русском
Президент Словаччини заявив, що країна може вдатися до невизначених заходів у відповідь, якщо Україна не зніме заборону на транзит російської нафти.
Фото: Getty Images

Уряд Словаччини може вдатися до «невизначених заходів у відповідь», якщо Україна не перегляне своє рішення щодо припинення транзиту нафти російської компанії «Лукойл».

Про це заявив президент країни Петер Пеллегріні, його цитує Dennik N.

Як Європейський Союз торгує з росією під час війни в УкраїніНа інфографіці – як пандемія та повномасштабна війна в Україні позначилися на торгівлі між країнами Євросоюзу та росією.

Він нагадав, що Словаччина допомогла Україні з реверсом газу та продовжує допомагати з постачанням електроенергії.

«Якщо ситуація не покращиться, нам доведеться реагувати», – сказав Пеллегріні, додавши, що, на його думку, Словаччина не заслуговує на такий підхід з боку України.

Міністр оборони Роберт Калиняк, у свою чергу, сказав, що Київ «багато чим ризикує» у цьому питанні.

Нагадаємо, минулого тижня Словаччина та Угорщина заявили, що Україна зупинила транзит нафти «Лукойл». Російська компанія ще з 2018 року перебувала під санкціями України, але наразі вони поширилися і на транзит. Через це уряди Угорщини та Словаччини вважають, що Україна порушила Угоду про асоціацію з ЄС.

Відомо, що Угорщина блокуватиме виплату Україні 6,5 млрд євро з Європейського фонду миру доти, доки Київ не відновить транзит нафти російського «Лукойлу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: