Голова МЗС Угорщини зустрівся із Лавровим: про що говорили

Читать на русском
Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров, сьогодні, 16 липня, у Нью-Йорку зустрівся зі своїм угорським колегою Петером Сійярто.
Facebook/Петер Сійярто

У вівторок, 16 липня, очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто у Нью-Йорку зустрівся з міністром закордонних справ країни-агресора Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє пресслужба російського МЗС.

Поїздка Орбана до Москви суперечить договорам Євросоюзу – FTДипломатичні контакти Орбана та путіна порушують договори Євросоюзу. Деякі члени блоку також вважають, що прем’єр Угорщини зловжив статусом голови Ради ЄС.

Зазначається, що міністри зустрілись на полях політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку.

Згідно з інформацією відомства, Сійярто і Лавров обговорили «перебіг реалізації домовленостей», яких російський диктатор путін і глава угорського уряду Віктор Орбан досягнули 5 липня в Москві. На зустрічі, за повідомленням росвідомства, глава угорської дипломатії обговорив з Лавровим Україну.

«Відбувся обмін думками з актуальних міжнародних проблем, зокрема ситуації навколо України. Підкреслено неприпустимість грубого порушення Києвом прав національних меншин, які проживають у країні», – заявили в російському міністерстві.

В МЗС рф також додали, що, «незважаючи на вкрай непросту міжнародну обстановку», взаємодія Угорщини і росії продовжує «поступально розвиватися».

Сійярто і Лавров підтвердили «важливість здійснення великих спільних економічних проєктів, включно зі знаковими напрямами енергетичного співробітництва».

Варто зазначити, що підсанкційний Лавров прибув до США, оскільки росія зараз головує у Раді безпеки ООН. У вівторок Москва скликала у Радбезі зустріч на тему «Багатостороннє співробітництво в інтересах більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку». Сійярто єдиний із міністрів держав ЄС був присутнім на зустрічі.

Нагадаємо, керівництво Європейського Союзу не зможе позбавити Угорщину головування в блоці, незважаючи на те, що довіра до прем'єра країни Віктора Орбана «впала до нуля» після його візиту до Москви.

Як відомо, нещодавно група депутатів Європейського парламенту закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС через «миротворчі місії» Віктора Орбана в росії та Китаї. Також повідомлялося, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн скасувала візит єврокомісарів до Угорщини.

Крім того, Брюссель, роздратований тим, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порушує правила зовнішньої політики Євросоюзу, обмірковує безпрецедентний крок — бойкотувати саміт із закордонних справ у Будапешті наступного місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: