Гарріс офіційно стала кандидаткою у президенти США від Демократичної партії

Читать на русском
Віцепрезидентка США Камала Гарріс забезпечила собі більшість голосів делегатів Національного з'їзду Демократичної партії.
Фото: Getty Images

Віцепрезидентка США Камала Гарріс забезпечила собі більшість голосів делегатів Національного з'їзду Демократичної партії.

Про це повідомляє The Washington Post.

У якому віці президенти США складали присягуНа інфографіці – у якому віці складали присягу президенти США. І Джо Байден, і Дональд Трамп у разі перемоги стануть найстаршими президентами країни.

Зазначається, що її вже підтримали понад 2350 делегатів. Цієї кількості голосів достатньо, щоб висуватись у президенти.

Таким чином, Харріс офіційно стала кандидаткою у президенти США. На листопадових виборах вона змагатиметься із претендентом від Республіканської партії Дональдом Трампом.

Формально голосування закінчиться у понеділок, у Демпартії очікують, що за не проголосують 99% делегатів (приблизно 3923 особи).

Гарріс стала другою в історії США темношкірою кандидаткою у президенти (після Барака Обами) та другою кандидаткою-жінкою (після Гілларі Клінтон).

Нагадаємо, що кампанія Гарріс менш ніж за тиждень зібрала понад 200 млн доларів. У її штабі зазначають, що це рекордно велика сума. ЗМІ вже розкрили, коли Гарріс оголосить ім'я свого віцепрезидента.

Раніше повідомлялося, що Гарріс випереджає Трампа за рейтингом у чотирьох ключових штатах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: