Зеленський підтвердив прибуття літаків F-16 в Україну та показав їх у небі

Читать на русском
Україна отримала перші винищувачі F-16. Президент Володимир Зеленський показав літаки в українському небі.
president.gov.ua

Україна отримала перші винищувачі F-16. Президент Володимир Зеленський показав літаки в українському небі.

Про це повідомляє Офіс президента України.

F-16 для України: які країни та скільки винищувачів передадутьНа інфографіці – скільки винищувачів F-16 передадуть Україні Нідерланди, Бельгія, Норвегія та Данія, і чи можна їх буде використовувати для ударів по росії.

Сьогодні, 4 серпня, в День Повітряних сил винищувачі F-16, МіГ-29 та Су-27 пролетіли в небі під час церемонії привітання воїнів.

Зеленський зазначив, що зараз відбувається новий етап у розвитку Повітряних сил ЗСУ й наголосив, що Україна багато зробила для того, щоб вони перейшли на новий стандарт авіації – на західну бойову авіацію.

«Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб зміцнити можливості нашої авіації, зміцнити можливості нашої ППО, наших Сил оборони. Ми часто чули у відповідь слово «неможливо», але все ж ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою, а тепер це – дійсно реальність, реальність у нашому небі. F-16 в Україні. Ми забезпечили це», – сказав він.

Проте кількості літаків F-16 та навчених пілотів поки що недостатньо. Україна очікує на додаткові винищувачі від країн-партнерів, а пілоти й інженери продовжують проходити відповідні навчання та тренування.

Нагадаємо, перші 10 літаків F-16 з 79 можливих прибули в Україну в останній день липня. До кінця року Україна повинна ще отримати 20 літаків.

Зеленський заявляв, що Україні потрібно щонайменше 128 винищувачів F-16, щоб створити росіянам ефективну конкуренцію у небі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: