Трамп заявив, що вважає замах на себе результатом «політичних меседжів» Демпартії США

Читать на русском
Кандидат у президенти США Дональд Трамп звинуватив демократів у просуванні меседжів, які нібито призвели до замаху на нього.
Фото: cnn.com

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп звинуватив демократів у просуванні «політичних меседжів», які нібито призвели до замаху на нього.

Відповідна заява ексглави Білого дому прозвучала під час мітингу в Атланті, повідомляє Голос Америки.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

За словами Трампа, представники Демпартії, зокрема чинний президент Джо Байден, неодноразово описували його як «загрозу демократії».

«Запам'ятайте слова, які вони використовують: «це загроза демократії». Вони так говорять про мене сім років. Я думаю, що в мене стріляли саме через це. Люди казали, що «він є загрозою демократії», – сказав політик.

ЗМІ також зазначають, що стрілець Томас Метью Крукс, за даними ФБР, діяв сам, але його мотивація досі незрозуміла.

А в.о. директора Секретної служби Рональд Роу під час нещодавніх слухань у Конгресі заявив, що стрілець був «одночасно зосереджений на Дональді Трампі, і на Джо Байдені», і навів приклад Джона Хінклі-молодшого, який намагався вбити президента Рональда Рейгана в 1981 році.

«Хінклі брав участь у президентській кампанії у 80-х, і ми знаємо, що він слідував за президентом Джиммі Картером, але у березні 1981 року він випадково опинився у Вашингтоні і побачив можливість напасти на президента Рейгана», – сказав Роу.

Нагадаємо, у Трампа стріляли 13 липня під час мітингу у Пенсільванії. Пізніше стало відомо, що експрезидента поранено у верхню частину правого вуха.

Підозрюваний у спробі вбивства Трампа був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсільванія. Слідчі з ФБР зламали його мобільний телефон, а також дослідили його комп'ютер, обшукали будинок, автомобіль та опитали понад 100 осіб, з якими він міг бути знайомий.

Глава Секретної служби США Кімберлі Читл подала у відставку після того, як агенти під її керівництвом не змогли запобігти замаху на експрезидента Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: