Протягом доби відбулось майже 150 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Окупанти завдали 649 ударів дронами-камікадзе та здійснили майже 3200 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.
Генштаб ЗСУ

За добу понеділка, 26 серпня, на фронті відбулося 148 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Україна має план деокупації Криму: у розвідці розповіли деталіСили оборони України розробили план деокупації Криму та знищення Кримського мосту, заявили у ГУР.

«З початку доби відбулося 148 бойових зіткнень, противник завдав один ракетний удар, застосувавши 127 ракет, 59 авіаційних ударів із застосуванням 81 КАБ, 649 ударів дронами-камікадзе та здійснив майже 3200 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння», - йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня здійснили атаку поблизу Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили штурмові дії противника.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 14 атак противника в районі населених пунктів Новоосинове, Глушківка, Стельмахівка та Андріївка.

При цьому, 18 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового та Торського, всі ворожі атаки захисники відбили.

На Сіверському напрямку захисники відбивали сім штурмових дій ворога в районах Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Підрозділи ЗСУ утримують зайняті позиції та рубежі, відбивають спроби наступу окупантів, триває бій поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку зазнали невдачі чотири спроби загарбників просунутися поблизу Часового Яру.

На Торецькому напрямку ситуація напружена, у понеділок противник за підтримки авіації 11 разів намагався вклинитися в українську оборону. Атака в районі Нью-Йорку продовжується.

ЗСУ взяли під контроль ще два населені пункти в Курській області – ЗеленськийПрезидент повідомив, що ЗСУ просунулися вперед у Курській області на відстань до трьох кілометрів та взяли під контроль два населених пункти.

Складна ситуація на Покровському напрямку, де за минулу добу в районах населених пунктів Калинове, Воздвиженка, Новоолександрівка, Пантелеймонівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Новогродівка, Мемрик, Михайлівка, Карлівка українські підрозділи відбивали 56 наступальних та штурмових дій ворога. Шість боєзіткнень на цей час ще тривають.

На Курахівському напрямку нараховується 14 бойових зіткнень. Загарбники зберігають активність, намагаючись просунутись у районах населених пунктів Красногорівка, Гостре, Георгіївка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили 12 атак противника, чотири боєзіткнення тривають поблизу Карлівки та Невельського.

Водночас, гаряче було і на Времівському напрямку, де відбулося 20 боєзіткнень в напрямку Водяного та Вугледара. Триває чотири атаки поблизу Пречистівки.

На Придніпровському напрямку підрозділи українських військ відбили три спроби противника атакувати позиції в острівній зоні, противник успіху не мав.

Нагадаємо, українські військові за останню добу знищили 1140 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 608 тисяч 820 осіб.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які битви на війні проти України стали найкривавішими для російської армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: