Глава МАГАТЕ заявив про ризики ядерної аварії на Курській АЕС

Читать на русском
Керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав Курську АЕС. Після інспекції він заявив про ризики ядерної аварії на станції.
Фото: IAEA

Керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі у вівторок, 27 серпня, відвідав Курську АЕС. Після інспекції він заявив про ризики ядерної аварії на станції.

Слова Гроссі цитує портал Reuters.

Що відомо про Курську АЕС у російському КурчатовіНа інфографіці – що відомо про Курську атомну електростанцію, яка знаходиться у російському Курчатові.

За його словами, об'єкт працює в умовах, «дуже близьких до нормальних», і що ситуація з безпекою наразі є дуже серйозною.

Гроссі також зазначив, що АЕС надзвичайно вразлива, оскільки не має захисного купола, характерного для більшості сучасних атомних станцій.

«Коли станція працює, температура набагато вища, і якби стався удар або щось, що могло б вплинути, наслідки були б серйозними», – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно росЗМІ заявляли, що Курська АЕС готується до зупинки станції, якщо туди зайдуть українські війська. Росіяни вважають, що ЗСУ хочуть обміняти його на Запорізьку АЕС.

У ЦПД при цьому попередили, що російська пропаганда найближчим часом може готувати провокацію про нібито плани України застосувати «брудні бомби» або атакувати АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: