Макрон пропонував Дурову перенести штаб-квартиру Telegram до Парижа – WSJ

Читать на русском
ЗМІ з'ясували, що Еммануель Макрон у 2018 році пропонував Павлу Дурову перенести штаб-квартиру Telegram до Парижа. Бізнесмен пропозицію відхилив.
Скріншот з відео

Президент Франції Еммануель Макрон пропонував Павлу Дурову перенести штаб-квартиру Telegram до Парижа, але той відмовився.

Про це з посиланням на джерела повідомляє The Wall Street Journal.

Завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі – керівник ЦПДКерівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко вважає, що арешт засновника месенджера Telegram Павла Дурова може обвалити всю агентурну мережу рф у Європі.

За інформацією видання, пропозиція була озвучена ще в 2018 році, коли Макрон запросив засновника Telegram на обід.

За рік до зустрічі з Макроном, як стверджують джерела, спецслужби Франції та ОАЕ під час спільної операції зламали iPhone Дурова. Шпигунська операція, проведена в 2017 році, мала кодову назву Purple Music. Французькі співробітники служби безпеки були вкрай стурбовані використанням Telegram «Ісламською державою» для вербування бойовиків та планування атак.

Крім того, один із співрозмовників WSJ, близький до Дурова, розповів, що Telegram ігнорував повістки та судові постанови, надіслані правоохоронними органами – листи роками «збиралися на адресу електронної пошти компанії, що рідко перевіряється».

Видання наголошує, що немає ознак того, що переговори з Макроном чи злам телефону Дурова відіграли будь-яку роль у його затриманні.

Нагадаємо, Дурова було затримано в суботу, 24 серпня, у паризькому аеропорту Ле Бурже. Пізніше стало відомо, що прокуратура Парижа вважає бізнесмена причетним до скоєння одразу 12 злочинів.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що арешт Павла Дурова – це не політичне рішення. Компанія також прокоментувала затримання свого засновника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: