На ще одному напрямку небо готують для української авіації – ЗСУ

Читать на русском
На Запорізькому напрямку триває успішна кампанія зі знищення російських зенітно-ракетних комплексів, які небо готують для наших льотчиків.
Генштаб ЗСУ

На Запорізькому напрямку небо звільняється для української авіації. Наразі наші бійці активно знищують комплекси ППО та ЗРК росіян.

Про це повідомив речник Оперативного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону 29 серпня.

Перші F-16 у небі України: чим обладнані винищувачіУкраїна днями отримала перші винищувачі F-16. Чим оснащені передані літаки – на інфографіці.

«Продовжується «геноцидм російської системи ППО», – зазначив Лиховій.

За його словами, за період з 24 по 25 серпня українські військові знищили або пошкодили три великі комплекси протиповітряної оборони окупантів: два ЗРК Тор та один ЗРК Бук-М3. Це стало частиною масштабнішої операції, в результаті якої з початку серпня вже було знищено 11 таких комплексів.

«Це означає, що небо вивільняється для нашої авіації», – заявив Лиховій.

Нагадаємо, на початку серпня до України прибули перші американські винищувачі F-16. За даними ЗМІ, їх поки що десять. До кінця року кількість літаків має збільшитись.

Українські військові вже задіяли західні винищувачі F-16 для відбиття масованого російського удару в ніч проти 27 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: