Україна може застосовувати нідерландські F-16 на території росії – глава ЗС Нідерландів

Читать на русском
Збройні сили України можуть використовувати нідерландські винищувачі F-16 під час операцій в рф, заявив начальник армії Нідерландів.
wikipedia.org

Україні дозволено використовувати передані Нідерландами винищувачі F-16 на території рф. Обмежень у дальності чи заборон із боку Нідерландів був.

Про це повідомив у коментарі медіагрупі NOS командувач Збройних сил Нідерландів Онно Ейхельсхайм під час візиту до США.

F-16 для України: чим відрізняються винищувачі, які постачають Бельгія, Данія, Норвегія і НідерландиДо України почали надходити F-16. У матеріалі наведено ключові відмінності винищувачів, які передадуть Бельгія, Данія, Норвегія та Нідерланди.

«Ми не вводили жодних обмежень на використання та дальність польоту F-16 за умови дотримання законів війни», – заявив Ейхельсхайм.

На його думку, цілком припустимо, щоб у таких наступальних діях використовувалася і голландська зброя.

«Україна може використати ресурси, які ми надаємо, за своїм бажанням, за умови дотримання гуманітарного права війни», – зазначив він.

Нагадаємо, на початку серпня в Україну прибули перші американські винищувачі F-16, це підтвердив президент Володимир Зеленський. Він не назвав кількість переданих літаків – за інформацією The Economist, їх поки що десять.

Українські військові використовували західні винищувачі F-16 для відображення масованого російського ракетно-дронового удару в ніч проти 27 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: