МЗС Польщі про слова Сікорського щодо збиття ракет над Україною: це його особиста думка

Читать на русском
Заява Сікорського про необхідність збиття російських ракет у небі над Україною є його особистою думкою, повідомили у польському МЗС.
Фото: Agencja Wyborcza.pl

Заява глави польського МЗС Радослава Сікорського про необхідність збиття російських ракет у небі над Україною є його особистою думкою.

Про це заявив речник МЗС Польщі Павел Вронський, його цитує Укрінформ.

Повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрониРосійські ракети та дрони неодноразово порушували повітряний простір Румунії, Польщі, Молдови. Список інцидентів – на інфографіці.

Чиновник пояснив, що позиція Сікорського полягає в тому, що для захисту мешканців та запобігання падінню об'єктів на території Польщі потрібно використовувати будь-які можливості.

Водночас у МЗС вважають, що можливість збиття російських ракет і дронів у повітряному просторі України має бути «елементом оцінки польськими військовими, і це стосується кожного конкретного випадку».

«Якщо є така можливість і Україна на це погоджується, то ми маємо нею скористатися. Але це особиста думка міністра», – підсумував речник.

Нагадаємо, сьогодні Сікорський заявив, що Польща і країни, які межують з Україною, зобов'язані збивати російські ракети, що наближаються, до того, як вони увійдуть в їхній повітряний простір.

Разом з тим, нещодавно в Міноборони Польщі заявили, що не збиватимуть повітряні цілі росії в небі над Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: