Україна досі очікує передачі пакетів допомоги, за які голосував Конгрес США – Зеленський

Читать на русском
Україна досі не отримала всю обіцяну військову допомогу від США. Йдеться і про озброєння, передача якого передбачена рішеннями Конгресу.
Фото: Офіс президента України

Україна досі не одержала всю обіцяну військову допомогу від США. Йдеться передусім про озброєння, передача якого передбачена рішеннями Конгресу США.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

За його словами, затримки з постачанням впливають на можливості України комплектувати бойові підрозділи.

«Є позитив щодо рішення Конгресу, але є і негатив, що всі проголосовані пакети ми й досі очікуємо в Україні. Тому ми не можемо тотально посилити наші бригади», – сказав Зеленський.

Водночас президент подякував за підтримку всім громадянам Сполучених Штатів.

«Без їхньої підтримки нас би не підтримав ні Білий дім, ні Конгрес. Це завжди ґрунтується на підтримці людей. Тому я дуже за це вдячний», – додав він.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2024 року Конгрес США ухвалив закон, що передбачає виділення 60 млрд доларів на військову допомогу Україні. Через кілька тижнів у Білому домі заявили, що частина озброєння з цього пакету допомоги від США вже перебуває на фронті.

Раніше Зеленський зазначав, що західні союзники надто довго ухвалюють рішення про військову допомогу Україні, зокрема про постачання систем ППО. Кожне рішення ухвалюється із запізненням на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: