Макрон призначив нового прем'єра Франції

Читать на русском
Колишнього главу МЗС Франції Мішеля Барньє офіційно призначено новим прем'єр-міністром країни.
Фото depositphotos.com

Президент Франції Емманюель Макрон призначив Мішеля Барньє новим прем'єр-міністром та доручив йому сформувати новий уряд.

Про це повідомив Єлисейський палац у четвер, 5 вересня.

Вибори у Франції: як зміниться склад парламентуУ Франції у другому турі парламентських виборів сенсаційно перемогли ліві. Скільки місць отримують партії – на інфографіці.

«Президент Французької Республіки доручив йому (Барньє, - ред.) сформувати єдиний уряд, який служитиме країні та французькому народу», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Макрон, «прем’єр-міністр та майбутній уряд відповідають умовам для того, щоб бути максимально стабільними і об’єднувати якомога більше».

Мішелю Барньє 73 роки, він член правої партії Республіканців. Барньє обіймав посаду глави МЗС у 2004-2005 роках, був міністром сільського господарства у 2007-2009 роках, європейським комісаром із внутрішньої торгівлі у 2010-2014 роках. Також очолював переговори Євросоюзу з Великою Британією щодо її виходу з блоку у 2016-2021 роках (Brexit).

Раніше прем'єром Франції був Габріель Атталь. Він подав у відставку після парламентських виборів, на яких партія Макрона не змогла здобути більшість.

Нагадаємо, під час виборів у Франції у Парижі спалахнули масові протести. Ми розповідали, як після виборів зміниться склад французького парламенту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: