Білий дім завершує розробку планів щодо розширення зони ударів України по рф – Politico

Читать на русском
Білий дім фіналізує роботу над планом послаблення обмежень для України на використання зброї для завдання ударів по території рф.
Reuters

Білий дім завершує розробку плану щодо пом'якшення обмежень на використання Україною зброї, наданої США для завдання ударів по російській території.

Про це повідомляє Politico із посиланням на три джерела.

У радіусі дії ATACMS знаходяться 245 російських військових об'єктів – карта від ISWУ зоні дії ATACMS знаходиться 245 російських військових об'єктів. Україна могла б вразити їх, якби мала дозвіл США.

За словами одного із співрозмовників видання, переговори про це проходили у вузькому колі чиновників у Білому домі.

Деталі плану досі узгоджують. Але останніми днями офіційні особи у Вашингтоні, Лондоні та Києві обговорювали розширення території росії, по якій Україна може завдати ударів американською та британською зброєю. Вони також обговорювали, як запобігти додатковим транскордонним атакам з боку рф.

Нагадаємо, завтра, 13 вересня, президент США Джо Байден обговорить із прем'єр-міністром Британії Кіром Стармером дозвіл для України на удари по росії далекобійною зброєю.

Втім, за інформацією ЗМІ, Британія вже дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по території рф. Поки що невідомо, чи оголосять про це публічно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: