ХАМАС заявив про готовність до припинення вогню у Газі – Reuters

Читать на русском
Представники переговорної групи ХАМАСу заявили, що готові до угоди про припинення вогню у Газі.
Фото: Reuters

Палестинське угрупування ХАМАС заявило, що учасники переговорів підтвердили свою готовність запровадити «негайне» припинення вогню з Ізраїлем у Газі.

Про це пише Reuters.

Вимагають перемир'я: в Iзраїлі пройшла хвиля протестівВ Iзраїлі пройшла хвиля протестів після того, як в Секторі Газа виявили тіла 6 заручників. Ізраїльтяни вимагали перемир’я з ХАМАС та повернення полонених додому.

Зазначають, що ХАМАС згоден на припинення вогню у Газі на основі попередньої пропозиції США без нових умов з боку жодної сторони.

У заяві ХАМАСу йдеться про те, що їхня переговорна група на чолі з високопоставленим чиновником Халілом аль-Хайя зустрілася в середу, 11 вересня, з посередниками, включаючи прем’єр-міністра Катару шейха Мохаммеда бін Абдулрахмана Аль Тані та голову розвідки Єгипту Аббаса Камеля, щоб обговорити останні події в Газі.

«Переговори поки що не досягли угоди щодо припинення 11-місячної війни. Нерозв'язаною проблемою залишається контроль над Філадельфійським коридором, вузькою ділянкою землі на кордоні Гази з Єгиптом», – йдеться у повідомленні.

Попередня пропозиція, висунута президентом США Джо Байденом у червні, передбачала триетапне припинення вогню в обмін на звільнення ізраїльських заручників.

Війна в Газі почалася після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Тоді загинуло 1200 людей і було захоплено 250 заручників. За даними міністерства охорони здоров'я Гази, в результаті наступу Ізраїлю загинуло щонайменше 41 084 палестинця та було поранено 95 029 осіб.

Нагадаємо, нещодавно армія Iзраїлю знищила командний пункт терористів ХАМАСу, який розміщувався на території школи.

Раніше тіла шести загиблих ізраїльських заручників були знайдені в тунелі у Рафаху на півдні Сектора Гази. Вони були захоплені бойовиками ХАМАС під час жовтневого нападу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: