Кандидат у віцепрезиденти Венс розповів про можливий план Трампа щодо завершення війни в Україні

Читать на русском
План Трампа щодо завершення війни в Україні може передбачати створення демілітаризованої зони, розповів його кандидат у віцепрезиденти. Україна також має відмовитися від вступу до НАТО.
Фото: AP

Кандидат на посаду віцепрезидента США від Республіканської партії Дж. Д. Венс виклав потенційний план адміністрації Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні. За його словами, план міг би містити створення «демілітаризованої зони» на території України.

Його цитує The Washington Post.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

«Я думаю, це виглядає так: Трамп сідає та каже росіянам, українцям, європейцям: вам, хлопці, треба розібратися. Яким є мирне врегулювання? І, ймовірно, це виглядатиме як нинішня лінія розмежування між росією та Україною, яка стає схожою на демілітаризовану зону», – сказав Венс в ефірі Shawn Ryan Show.

Демілітаризована зона, сказав Венс, буде сильно укріплена, щоб «росіяни не вторглися знову». Хто її контролюватиме, він не уточнив, але сказав, що «нинішня лінія розмежування» залишиться.

Він додав, що в рамках мирного плану Україна збереже свою незалежність в обмін на гарантію нейтралітету, тобто Україна не вступить до НАТО чи інших союзних організацій.

За словами Венса, неправильно вважати війну в Україні битвою «добра зі злом». Він заявив, що росія «не мала вторгатися» в Україну, але що «в українців теж багато проблем з корупцією». Як пов'язані ці дві речі, він не пояснив.

Нагадаємо, Дональд Трамп під час дебатів із Камалою Гарріс знову пообіцяв завершити війну в Україні ще до вступу на посаду. Але при цьому двічі ухилився від прямої відповіді на запитання, чи хоче він перемоги України.

Раніше він говорив, що росія не зможе продовжувати війну проти України, якщо нафта коштуватиме 40 доларів за барель.

Інші новини про вибори у США: після дебатів Гарріс збільшила відрив від Трампа у загальнонаціональному опитуванні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: