ЗМІ дізналися, як Гарріс брала участь в ухваленні рішень у зв'язку з війною в Україні

Читать на русском
Камала Гарріс до повномасштабного вторгнення росії брала участь в обговореннях адміністрації ризиків початку війни. Її описують як досить жорстку людину, яка ставить багато запитань.
uclawsf.edu

Віцепрезидентка США та кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс до повномасштабного вторгнення росії в Україну була залучена до обговорення в адміністрації ризику початку війни.

Подробиці того, як Гарріс брала участь у прийнятті різних рішень, розповів колумніст Washington Post Девід Ігнатіус. Для статті він опитав нинішніх та колишніх чиновників, які спостерігали за нею у Ситуаційній кімнаті чи на інших важливих нарадах з питань національної безпеки.

Новий кандидат у президенти США від демократів: що потрібно знати про Камалу ГаррісНа інфографіці – що відомо про Камалу Гарріс, яка балотується у президенти США від Демократичної партії замість Джо Байдена.

У жовтні 2021 року тодішній голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі попередив адміністрацію Джо Байдена, що росіяни готуються до вторгнення в Україну. Один із учасників брифінгу згадує, як Гарріс випитувала у нього подробиці: «Наскільки швидко можуть рухатися росіяни? Які у них підрозділи? Які їхні можливості?».

На Мюнхенській конференції з безпеки 22 лютого 2022-го Гарріс особисто надала Володимиру Зеленському розвідувальну інформацію про майбутній наступ. Як пише видання, Зеленський ще сумнівався у реальності вторгнення, але Гарріс прямо сказала йому: «Ви помиляєтесь. Вони йдуть».

Вже після початку повномасштабної війни, пише Ігнатіус, Гарріс повністю розділяла та публічно відстоювала позицію Джо Байдена про необхідність військової підтримки України, але так, щоб США не були втягнуті у війну з росією. Ці цілі нерідко суперечать одна одній, зазначив журналіст.

Один із співрозмовників Ігнатіуса згадує, як Гарріс розпитувала про плюси та мінуси постачання Україні ракет ATACMS.

Гарріс не була переконана, що допомога Україні в нанесенні ударів вглиб росії буде гарним компромісом для США. Але оскільки Байден вивчає можливість пом'якшення обмежень, віцепрезидентка, безперечно, підтримає його рішення. Її колеги кажуть, що вона приймає аналогічний зважений підхід до інших питань ризику ескалації.

Джерела Ігнатіуса описують Гарріс однаково – вона поводиться як прокурорка, якою вона була більшу частину своєї кар'єри: вона скептично налаштована, ставить багато питань, але правильних.

«Вона жорсткіша, ніж думають більшість людей», — сказав один із генералів у відставці.

Один із її високопоставлених співробітників висловився так: «Вона завжди одна і та ж людина, яка домагається інформації, яка стежить за тим, щоб люди не вішали їй локшину на вуха. Її підхід – сім разів відміряй, один раз відріж. Але вона не боїться ризикнути».

Нагадаємо, Камала Гарріс пообіцяла, що у разі своєї перемоги на виборах президента продовжить надавати підтримку Україні та НАТО.

Під час дебатів із Дональдом Трампом вона заявила, що Україна має виграти війну з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: