Папа Римський розкритикував кандидатів у президенти США та закликав голосувати за «менше зло»

Читать на русском
Папа Римський Франциск розкритикував політику кандидатів у президенти США Камали Гарріс та Дональда Трампа.
Getty Image

Папа Римський Франциск розкритикував політику кандидатів у президенти США Камали Гарріс та Дональда Трампа.

Про це пише Hill.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

Папа Римський Франциск заявив, що Камала Гарріс та Дональд Трамп просувають політику «проти життя». За його словами, один з них «виганяє мігрантів», а інший «вбиває немовлят». Однак варто зазначити, що він не став називати імені жодного кандидата.

Понтифік вважає, що міграція є правом, описаним у Святому Письмі, і що кожен, хто не дотримується біблійного заклику вітати чужинця, чинить тяжкий гріх. Він також висловився про аборти й назвав їх убивством.

«Треба голосувати й вибирати менше зло. Хто є меншим злом, жінка чи чоловік? Я не знаю. Кожен по совісті повинен подумати й зробити це», – зазначив він.

Нагадаємо, станом на 12 вересня віцепрезидентка США від Демократичної партії Камала Гарріс випереджала республіканця Дональда Трампа з 47% проти 42% у боротьбі за перемогу на президентських виборах, збільшуючи свою перевагу після першого раунду дебатів.

Відзначимо, Гарріс до повномасштабного вторгнення росії в Україну була залучена до обговорення в адміністрації ризику початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: