Споживання електроенергії знизилося через осінню погоду – Укренерго

Читать на русском
Споживання електроенергії знизилося на більше ніж 6 відсотків порівняно з попереднім робочим днем.
Фото: pixabay.com

В Україні почало знижуватись споживання електрики на тлі ослаблення спеки. Проте імпорт енергії на сьогодні також заплановано.

Про це повідомило Укренерго вранці 16 вересня.

Готуємося до зимових відключень світла: як змінювалася вартість популярних зарядних станційЯк змінювалися ціни на зарядні станції EcoFlow River 2, River 2 Max, River Pro, Delta 2, Delta Pro – на інфографіці.

Повідомляється, що споживання електроенергії знизилося на 6,4%, порівняно з попереднім робочим днем ​​- п'ятницею, 13 вересня. Це сталося через зниженням температури повітря у західних областях.

Сьогодні енергетики, як і повідомляли, не планують стабілізаційних відключень.

Водночас енергетики просять українців дбайливо споживати електроенергію, а в період з 16:00 до 22:00 та не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів.

Протягом цієї доби Україна імпортує електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 18 300 МВт-год. Експорт не передбачається.

Нагадаємо, Україна домовляється про розширення можливостей імпорту електроенергії. Також повідомлялося, що у червні Україна імпортувала більше електроенергії, ніж за весь минулий рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: