За ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли заставу

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду надійшли грошові кошти як застава за підозрюваного експосадовця.
фото: uk.wikipedia.org

На рахунок Вищого антикорупційного суду надійшли 30 млн грн застави як запобіжний захід колишнього голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка у справі про зловживання на ремонті доріг.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

«За підозрюваного колишнього голову Дніпропетровської ОВА внесли 30 млн грн застави, визначеної як запобіжний захід», – сказала вона.

Як відомо, антикорупційний суд відмовився заарештувати Резніченка і відпустив його під 30 млн грн застави з обовʼязками.

Нагадаємо, у вересні НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку та ще чотирьом особам у зловживаннях. За даними слідства, підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування, а також для уникнення необхідності розробки проектної документації, проведення її експертизи та здійснення технічного нагляду замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 млрд грн. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов'язаною із головою Дніпропетровської ОВА, яка завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн грн.

16 вересня ВАКС визначив запобіжний захід ексглаві Дніпропетровської ОВА.

Раніше НАБУ проводило у Резніченка обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: