Шмигаль відповів на петицію про присвоєння Фаріон звання «Героя України» посмертно

Читать на русском
Нагородна комісія Міносвіти розгляне петицію про присвоєння Ірині Фаріон звання Героя України посмертно.
фото t.me/andriysadovyi

Петицію із закликом присвоїти ексдепутатці та колишній викладачці університету «Львівська політехніка» Ірині Фаріон звання «Героя України» посмертно буде розглянуто на засіданні нагородної комісії МОН.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своїй відповіді на петицію, яку опубліковано на сайті Кабміну.

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили під вартоюАпеляційний суд залишив без змін запобіжний захід для В’ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон.

«За інформацією МОН, вашу електронну петицію буде розглянуто на засіданні нагородної комісії зазначеного міністерства», – написав Шмигаль.

У відповіді також сказано, що згідно зі статутом висування кандидатури на присвоєння такого звання здійснюється за місцем роботи особи, що подається до нагородження, у трудових колективах підприємств, установ, організацій незалежно від типу та форми власності, а саме клопотання про присвоєння звання піднімається перед відповідним органом чи організацією вищого рівня.

Нагадаємо, петиція на сайті Кабінету міністрів із закликом присвоїти Ірині Фаріон звання «Героя України» (посмертно) набрала 25 тисяч голосів у серпні.

У Фаріон стріляли увечері 19 липня біля її будинку у Львові. За кілька годин вона померла у лікарні.

Підозрюваного у вбивстві Фаріон затримали у Дніпрі та повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Його заарештовано без можливості внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: