Міноборони рф ще навесні тиснуло на путіна з вимогою оголосити мобілізацію – WSJ

Читать на русском
Путіну ще навесні пропонували оголосити нову хвилю мобілізації в росії, використовуючи інавгурацію та супутнє зростання політичної підтримки.
Sputnik/Reuters

Російське Міністерство оборони ще навесні, за кілька місяців до інавгурації володимира путіна, наполягало на проведенні нової мобілізації, щоб компенсувати втрати армії в Україні.

Про це The Wall Street Journal розповіло джерело, обізнане про дискусію.

Загальні втрати росії та України на війні досягають мільйона людей убитими та пораненими – WSJВидання WSJ повідомляє, що Україна та росія втратили на війні приблизно мільйон людей убитими та пораненими.

На зустрічі з путіним представники міністерства заявили, що він має використати свою інавгурацію та супутнє зростання політичної підтримки, щоб обґрунтувати необхідність мобілізації.

За словами джерела, путін відкинув цю ідею, вирішивши зробити ставку на тих, хто добровільно підписує контракт.

Видання вважає, що диктатор відмовився йти на такий крок ще пам'ятаючи про протести у вересні 2022 року. Він також може побоюватися, що мобілізація порушить хиткий баланс, який влада намагалася встановити у суспільному сприйнятті війни: її показано пропагандистами «як героїчний, але далекий конфлікт».

Перед російським президентом дилема: він чинить опір новій мобілізації через можливу «політичну ціну», але на полі бою росія зараз втрачає більше людей, ніж може набрати для їхньої заміни.

«Сил зараз недостатньо для досягнення початкових цілей війни, підриву військового потенціалу України чи захисту прикордонних районів російської території. Дедалі більше людей говорять про неминучість мобілізації», – сказав співрозмовник.

Нагадаємо, раніше Bloomberg писало, що росія може оголосити нову хвилю мобілізації до кінця року.

Днями путін знову збільшив штатну чисельність Збройних сил росії. У Кремлі заявили, що це пов'язано із «новими загрозами» для країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: