Дуров заявив, що Telegram буде розкривати IP-адреси та телефони користувачів на запит влади

Читать на русском
Telegram надаватиме органам влади IP-адреси та номери телефонів тих, хто займається нелегальною діяльністю.
Getty Images

Telegram передаватиме IP-адреси та телефони порушників правил месенджера відповідним органам за наявності обґрунтованих юридичних запитів.

Про оновлення умов надання послуг та політики конфіденційності повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

Скільки користувачів у Telegram у світі та наскільки він популярний у порівнянні з іншими месенджерамиУ середньому користувач Telegram проводить у додатку 2 години 54 хвилини на місяць. Найбільшим ринком додатку є Індія. Більше – на інфографіці.

Дуров повідомив, що за останні кілька тижнів спеціальна команда модераторів, яка використовує ШІ, зробила пошук у Telegram набагато безпечнішим – весь проблемний контент, який був виявлений, більш недоступний.

«Щоб ще більше утримати злочинців від зловживання пошуком Telegram, ми оновили наші Умови обслуговування та Політику конфіденційності, забезпечивши їхню ідентичність у всьому світі. Ми ясно дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам у відповідь на обґрунтовані юридичні запити. Ці заходи мають відлякати злочинців. Пошук у Telegram призначений для пошуку друзів та новин, а не для просування незаконних товарів. Ми не дозволимо зловмисникам поставити під загрозу цілісність нашої платформи майже для мільярда користувачів», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, у серпні Павла Дурова було затримано в Парижі. Його звинуватили в шести правопорушеннях, встановили над ним судовий нагляд і заборонили залишати Францію.

Після затримання Дурова Telegram почав співпрацювати із правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: